Nickie, Nicki eller Nikki?

Idag åkte Ida till Thailand :'(. Jag är inte aaaaalls avundsjuk.. Hoppas du får det bäst långt där borta vännen, jag saknar dig redan!


Skadeglädjen är den enda sanna glädjen, det är bara så. Det är så oförskämt skoj att  klicka runt bland bloggar och läsa om hur jobbigt alla tycker det är att det är måndag, början på en oäääändlig vecka av jobb/skola. Då sitter jag här med ett leende på läpparna, äckligt nöjd över att jag inte känner så. För visst, jag pluggar och jag pluggar en hel del. Men jag gör det på mina egna villkor, när jag känner för det. Och det är så sjukt bekvämt.

Helgen har varit konstig med underbar. Varit hos älsklingen och vad är väl bättre än att vara med honom.
Riktigt stolt över mig själv är jag också, att jag klarade att inte titta på tv på över 1½ dygn utan att flippa totalt. Det är något som typ aldrig händer annars och jag är beroende av tv, precis som jag är beroenda av min dator, men nu hade Alle skärmförbud pga sin huvudvärk så det var bara att till att vara social och spela spel (vuxenpoäng!) med bröderna Kouzmine istället för att hänga framför tv'n. Värt det var det också eftersom jag kickade älsklingens ass i både monopol och alfapet (sen att Mattias vann båda spelen spelar ju mindre roll, mohaha).


Annars är mitt största problem just nu har jag ska stava mitt namn. Grejjen är den att mamma och pappa kunde inte komma överrens om hur mitt namn skulle stavas. Mamma ville Nikki eller Nickie, men den enda stavning pappa gick med på om jag överhuvudtaget skulle döpas till detta namn var Nicki. Så det blev det, med villkoret att jag när jag var gammal nog själv skulle få välja hur jag ville stava det. Och när den tiden kom valde jag alltså Nickie.
Var i ligger då problemet? Jo, i alla "officiella dokument", om ni fattar vad jag menar, heter jag ju Nicki. Men under större delen av mitt liv har jag varit Nickie. Det ställer naturligtvis till problem att ha två olika stavningar på sitt namn, jag orkar inte inte gå in på alla situatoner då jag förbannat min pappa för att han inte bara lät mig heta Nickie från början, det skulle ta hur lång tid som helst. Men nu är jag så förbannat trött på det hela, något måste göras. Alternativen är då:

1. Behålla mitt "officiella" namn som det och helt enkelt vänja mig av med att skriva Nickie istället för Nicki.
2. Skicka in om namnbyte från Nicki till Nickie.
3. När jag ändå "byter" namn dra till med en, tycker jag, häftigare stavning: Nikki.

Det finns problem med alla förslagen. Nr 1: jag gillar inte riktigt stavningen Nicki, jag tycker den ser avhuggen ut. Nr 2: jag trivs egentligen mycket bra med stavningen Nickie men är sjukt trött på att det titt som tätt avläses som Nicke (gäller speciellt när jag tävlar, inte kul att bli uppropad som Nicke i var och varannat lopp). Nr 3: på nåt vis tycker jag inte Nikki ser lika avhugget ut som Nicki, kanske pga att det är 2 k'n, men däremot skulle ta betydligt längre tid att vänja sig vid den stavningen. Jag tycker den är cool, Alle tyckte dock det såg ut som en strippas namn. Smaken är som baken you know. (En bildsökning på google visar dock att Nikki/Nicki/Nickie tycks vara ett ganska populärt namn bland lättklädda tjejer oavsett stavning ;P ).

Jag vet inte, det är mycket att tänka på och väga in. Men nu vet ni iaf, att om det helt plötsligt blir alldeles tyst här i bloggen så är det för att jag dag ut och dag in sitter i skräddarställning och mediterar kring detta dagens I-landsproblem.


image55

Sämst

Jag är verkligen sämst på att blogga nu för tiden.

(det var bara ett konstaterande, räkna inte med någon förbättring :P mohaha)

Måste ju börja med partyt i fredags. Det är ju nästan en vecka sedan och som dom flesta vet är mitt minne inte det bästa, men en sak kan jag säga och det är att hade sjukt jävla oförskämt kul! FörFörFörfest bara jag och min Ida, samtidigt som vi gjorde oss iordning. Sedan bar det oväntat av till FörFörfest hos någon (vad hette han nu?). Anledning till att vi hamnade där var att Idas kompis Tina var där. Där satt vi helt hypnotiserade mesta delen av tisden, först av när killarna spelade Guitar Hero så sjuuukt bra och sen när Robin Silver (jaaa, Robin Silver, jag skämtar inte) visade upp sin "magi". Man kan säga mycket om den killen men cred ska han ha för han är verkligen grym på det han gör.
Tids nog vinglade vi vidare till Förfest hos Martin. Där fanns en hel massa trevligt folk, då främst världens bästa Emelie. Efter massa flum och massa kul gick jag, ida & Emelie till da Lord, som tråkigt nog bara hade dansgolvet öppet eftersom dom håller på att bygga om. Emelie följde tyvärr inte med in men jag & Ida gled in och ägde as usual stället med vårt ass-shaking. Det är tur att dansa är just det som jag & Ida gör bäst, hade det det varit dansgolvet som var stängt och bara baren som var öppen hade det varit katatrof ;). Men så var det ju inte och fan vad kul det var att bara dansa med min älskade ida!
Kvällen slutade med apgod macka och censurerade aktiviteter med den som av mig kan kallas pojkvän.

Summa: som sagt, en sjukt jävla bra fredag på alla sätt.

        

     


För övrigt har jag hu påbörjat distanskursen som jag ska läsa nu 14 januari - 14 mars. Grymt intressant! (den heter Hund - avel, hälsa, utfodring så det är väl inte så oväntat att den passar mig :P)

Imorgon blir det till att åka in till älsklingen och på lördag är det girls night hos Ida (som ju snart åker :'( ) och om det hinns med en sväng inom Zandra som har 20 årsfest.

Party & resa!

Oj, time flies när man har skoj. Eftersom jag har ett otroligt späckat schema, arbetslös som jag är, så hinner jag inte skriva nån längre blogg idag. Ida kommer nämligen och hämtar upp mig alldeles strax, vi ska till in till stan och därefter hem till Ida för att göra oss iordning inför kvällens utgång. Det ska bli sjukt kul men jag kan inte låta bli att tänka på att det blir sista gången jag & min Ida går ut tillsammans på över 3 månader :'( Kan inte fatta att hon ska åka snart, det som alltid känts som en evighet tills hennes Thailandsresa. Fy vad jag kommer sakna dig Ida!
Men nu: positiva tankar ;) Taggad inför kvällens festande är jag och dessutom har jag och älsklingen äntligen kommit till skott och beställt vår resa! 4/4 åker vi till Playa Blanca, Lanzarote!

image44


image45

N.E.R.D.

Det är inte ofta min blogg speglar den hundnörd jag faktiskt är. Så tyckte det var dags att visa vad det egentligen är jag håller på med när jag säger att jag tränar.

Detta är Jenny Damm & Elvis, Sveriges utan tvekan bästa agilityekipage. Loppet är från SM 2007 och så vackert att jag nästan fäller en tår när jag tittar på det.




Nää lite mat skulle sitta fint nu. Sen måste jag nog städa rummet lite innan jag drar till Alle.

Random shit

Aaaaaaah jag älskar snö! Det finns nog bara en varelse i hela världen som älskar snö mer än jag, och det är Milo :)

Hittade en lista för 2007 som t.om. jag orkar fylla i eftersom man bara behöver kryssa och inte skriva några utförliga svar XD

[X] varit full
[  ] varit i slagsmål
[  ] varit otrogen
[  ] dumpat någon
[X] haft sex med mer än en person
[X] skolkat
[  ] åkt polisbil
[  ] snattat
[  ] däckat
[  ] svimmat
[X] haft ett one night stand
[  ] varit i mer än två förhållanden
[  ] badat naken
[X] varit på en festival eller liknande
[X] fått nya vänner
[X] förlorat en eller flera vänner
[  ] piercat mig
[  ] haft sex utomhus
[  ] tagit någons oskuld
[  ] tagit någon sorts drog
[  ] försökt ta livet av mig
[  ] rymt hemifrån
[X] smygt utan att mina föräldrar visste om det
[  ] "torskat" med att vara full
[X] varit kär
[  ] blivit slagen
[X] haft prov och inte pluggat till det
[  ] fått IG i ett ämne eller flera
[X] fått MVG i ett ämne eller flera
[X] haft ångest över något
[  ] varit utomlands
[  ] blivit gravid
[X] flyttat hemifrån
[X] badat i havet
[X] varit på en vild fest
[X] varit på en död fest
[  ] tjänat pengar
[  ] ätit skräpmat en vecka i streck
[  ] jobbat
[  ] fått sparken från jobbet
[  ] mobbat någon
[  ] blivit mobbad
[  ] färgat håret mer än 10 ggr
[  ] brutit ett/flera ben
[  ] opererat mig
[  ] skönhetsopererat mig
[  ] sovit bort en hel dag
[  ] varit vaken en hel natt
[X] varit vaken i 24 timmar eller mer
[  ] lanat
[X] haft fest hemma
[X] varit på badhus
[X] slösat pengar på något helt onödigt
[  ] blivit arresterad
[  ] kört rattfull
[  ] åkt dit för rattfylleri
[X] fått kontakt med gamla vänner
[  ] bodenalive
[  ] kiruna festivalen
[  ] luleå kalaset
[  ] pier pressure
[  ] roskilde
[  ] hultsfred
[X] en annan festival



Några pics från nyårsafton som utlovat:


        
         

Gott Nytt År hörröni!

Ja gott nytt år allihopa!
Hoppas alla hade en lika trevlig nyårsafton som jag :) Får väl börja med att sammanfatta året som gått precis som alla andra, dock är jag för lat för att skriva mer ingående än...

...några stora händelser som representerar 2007 för mig:
- Utökade familjen med virvelvinden Japp
- Blev "vuxen" ( fyllde 18 :P )
- Tog studenten
- Tävlade SM i agility
- Träffade Alexander <3
- Flyttade hemifrån, till Skara
- Började plugga på universitet
(- Hoppade av utbildningen ;P )

För mig har iaf 2007 varit ett sjukt bra år och jag hoppas 2008 blir det också!

Nyårsafton dåra, jo den började precis som alltid när jag & Ida festar tillsammans med att vi gjorde oss iordning tillsammans hemma hos Ida. Något av en ny tradition som jag gillar skarpt ;). När vi kände oss tjusiga nog för att börja fira åkte vi till Per där det befann sig en hel hög med härliga människor. Under kvällen blev det både mat av världsklass (grymt bra jobbat Per och Josefine!) och flum av högsta grad. Det var oväntat kul, såna stora festtillfällen som man har höga förväntningar på brukar annars inte riktigt leva upp till förväntningarna. Så även om vi alla var nära att få brännskador av andra graden eftersom Alle & Ali var in charge of raketuppskjutningen så var kvällen hemskt lyckad! Bilder kommer snart, så fort jag snott dom av Ida the fotograf :)

Dagarna efter nyår, och dagarna innan också för den delen, har jag bara tagit det lugnt (under gårdagen genomled jag straffet av att vara full som ett ägg och ha oförskämt skoj). Umgåtts med älsklingen och spelet supermario är väl topp 2 på min har-gjort-lista :). Fan, att bara göra saker som man vill och inget vettigt med sitt liv passar verkligen mig. Så från och med nu är det officiellt; mitt mål i livet är att bli hemmafru av desperate housewives-kvalité.


Just nu sitter jag och slötittar på 40 days and 40 nights och saknar Alexander fast att det inte ens är 9 timmar sen han åkte härifrån.

image35
<3