Lägenhetsinnehavare!

Ja det är vi nu, jag & Alexander!

Så fort jag kom hem från jobbet igår var det dags för road trip nr 2, denna gången jag och älsklingen om målet var Malmö. Vi hade både gps'en och en utskriven karta med anvinsingar från google maps så vi var helt lugna när det gällde att hitta dit. Stannade i Lund och åt på Mcdonalds och sen fortsatte vi mot Malmö. När vi började närma oss hände något mystiskt med gps'en, den sa till oss att svänga av från E22, och enligt kartan skulle det bara vara rakt in i Malmö och sen vänster liksom. Men vi litade på manicken även om vi var lite misstänsamma. När vi helt plötsligt befann oss i en rondell passade sattyget på att hålla käften så jag bara tog en avfart på chans. När den sen började prata sa den helt fel saker och kartan var inte rätt, så vi fick ju följa skyltarna tillbaka mot Malmö (vi hade kört en runda söder om staden) och vid ett tillfälle sa den till oss att ta av vänster - på en motorväg! Det finns liksom bara rakt fram eller höger att välja på en sån väg. Sen snurrade vi runt som fan inne i Malmö (jag som hatar att köra i stora städer), ringde pappa om anvisningar, stanande och frågade på en mack, inget någon sa stämde någonstans, ändå bara befann vi oss helt plötsligt på rätt gata. Äntligen lite tur!

Föräldrarna till ägaren av lägenheten (det är en bostadsrätt) mötte oss utanför. Det är mamman vi (jag) har haft kontakt med då sonen har utlandstjänst. Dom var trevliga, ganska typiska skåningar (om det nu finns något sådant som en typisk skåning). Kom in i lägenheten, som låg på tredje våningen, och det första jag tänkte var att wow vad stor den är. Det är en 2,5:a60 kvm så visst är den lite större än nödvändigt med sen var det också en sån öppen planlösning och ljusa trägolv så den upplevdes t.om. som större än den är. Den var himla fräsch, snygga väggar (till skillnad från i Skara, flåtfläckar stora som hus) och mycket inredning från Ikea. Me like! Köket var fräckt med svarta skåpsluckor och kakel/mosaik i olika nyanser av svart/grått/silver på hela väggen bakom skåpen och det. Det enda var att det var en gasspis :O Shit, jag har aldrig ens sett en gasspis live, förutom som små plattorna i husvagnen.. Vardagsrummet var verkligen stort men det stod två sjukt fula men ack så sköna soffor där. I sovrummet var det också gått om plats och där stod både en stor säng och ett skrivbord och lite så. Toaletten var liten men jääättefin, gick varma färger brunt/beige och så, mysig var den. I det som jag tror är "halvan" (det är ju en 2,5:a) stod matsalsmöbler och det fanns även ett litet bord och 2 stolar i köket.
A nu ska jag sluta babbla om hur det såg ut, ni får ju se kort tids nog ändå! Det viktigaste i det hela är i alla fall att de gillade oss och ville gärna hyra ut lägenheten till oss :D Vi sa givetvis ja på fläcken och från den 18:e är den vår! Cecila sa när vi skulle gå att vi skulle krama om hundarna ordentligt när vi kom hem för det var tack vare dom som hon hade valt ut oss att kontakta från första början (jag satte ju in annons på blocket och berättade om vår situation med hundarna och hur svårt det var att få lägenhet med dom) och det är ju lite ödets ironi med tanke på att det var pga dom vi inte fick den första lägenheten ;P

Summan av allt är i alla fall att vi har en lägenhet och jag är så sjuuukt glad!!

Road trip

I helgen har jag & Emelie varit på en liten road trip. Vi tog bilen och en svart vit hund och brummade ner till Sjöbo i söndags. Där skulle den stora debuten ske, Jappens första tävling. Jag ska vara ärlig och säga att jag tycker faktiskt att jag har tränat honom väl, men hade ändå inga förväntningar eftersom mycket kan hända första gången han startar på tävling. Det är ju en lite annorlunda situation mot träning om man säger så. Döm om min förvåning när den lilla räkan VINNER hoppklassen. Ja eller vi vinner hoppklassen, jag var ju med på ett hörn också. Så det kan gå så det kan gå, det bådar ju gott inför framtiden.

Idag är det tisdag vilket innebär att jag bara har 3 dagar kvar på jobbet!! Gah ska bli så sköööönt med lite semester innan skolan drar igång.

Förresten så börjar det ljusna med lägenhet också. Vi har fortfarande en etta som vi inte har fått svar på än men vi vet att vi är en av 2-6 st som har blivit erbjudna den. Men den bästa öppningen är ändå en andrahands-tvåa, det var en tjej som svarade på annonsen jag satt ut om att vi söker lägenhet. Så imorgon åker vi antagligen ner för att träffa dem och kolla i lägenheten och så. Sen har vi faktsikt eventuellt en "reserv-lägenhet" också, andrahand såklart. Det var pappa som pratade med en kompis som bott i Malmö, och han i sin tur pratade med tjejen som tog över hans lägenhet efter honom. Hon hade tydligen flyttat ihop med din pojkvän men ändå behållt lägenheten, och det visade sig att den står tom och att hon nog kan tänka sig att låta någon med hund bo där. Jag ska ringa henne senare idag och höra efter lite mer. Att det bara är en reserv-lägenhet beror på att den ligger i södra Malmö, nästan 6 km från centralen och högskolan.. Helst vill man ju bo närmare än så, att pendla är jobbigt nog utan långa avstånd.

Men i vilket fall som helst så börjar man ana ljuset i tunneln och jag är väldigt hoppfull, det kommer lösa sig det här.