Life's a bitch

Tillbaka i Skara. Tillbaka i verkligheten.

Har haft en helt underbar vecka hemma i Mörrum men orkar inte skriva om det just nu.

Är trött. Har ont. Men det är inte en fysisk smärta.

Snart hemma!

Då var tågbiljetten hem bokad :) 14.25 åker jag härifrån och 19.21 anländer jag till söta lilla Mörrum. Om 24 timmar är jag alltså hemma, kan det bli bättre!? Ah vad jag längtar.

Något måste det ju dock finnas att irritera sig på varje dag och idag är det att mitt trådlösa nätverk fuckar sig hela tiden :/

Nu: packa och duscha innan bänkning framför tv'n. Först Idol sen Desperate Housewifes! Wiii :)

:)

Wiii, Lovisa kom med världens mest genialiska påpekande idag!
Jag ska ju åka hem på onsdag nu, och hade tänkt åka hem på söndag kväll sen. Men idag berättade hon att hon kommit på att om jag inte verligen vill så behöver jag inte åka tillbaka hit förrän på torsdagen för det är "smedjeveckan" på SLU (vilket innebär en massa ointressanta föreläsningar som inte alls har med mitt program och min utbildning att göra) nästa vecka. Jag missar visserligen en liten introduktion i evolutionsbiologi-kursen på måndagen men det överlever jag. Jag kan alltså vara hemma en hel vecka!

Gah, glädjen är total!

Men denna dagen har inte bara varit bra, det är verkligen en sorgens dag också. Jag har nämligen sett klart säsong 1 av Heroes nu :'( . Och jag säger bara shit, det är några timmar sen jag såg sista avsnittet med abstinensbesvären är på topp ändå bara jag tänker på att jag inte kan titta på fler nya avsnitt! :S Usch och fy. Jag måste hitta någon annan serie att ta ur mitt beroende på.

In the djungle, the mighty djungle..

Här sitter jag, i en djungel av kläder. Och varför det då? Jo, jag hade tvättstugan igår. Första gången sen jag flyttade hit så jag hade lite tvätt om man säger så. Jag blev alltså väldans glad när jag kom in i rummet och dåg att det stod 2 tvättmaskiner där, jag som bara antagit att skulle vara 1. Men bra, bra. Tvättade alltså först 2 maskiner och stoppade sen in det i torkskåpet och laddade 2 nya maskiner. När jag sen kom tillbaka för att ta ur den torra tvätten ur skåpet och stoppa in den nya, visade det sig att jag inte alls hade nån torr tvätta att ta ut. Den var precis lika blöt som när jag tog ur den ur tvättmaskinen. Efter mycket trixande hit och dit var det bara att konstatera att torkskåpshelvetet är sönder. Alltså fick jag snällt bära hem alla kläder blöta och hänga upp dom bäst jag kunde här i lägenheten. Varenda dörr, skåpslucka och krok hänger det numera ett klädesplagg på. Nu är dock allt torrt, men orka ta ner och vika allt. Nej, några timmar till får det hänga där.

För övrigt så bestod hela första halvan av gårdagen av ett evigt tvättande, städande och diskande. Kände mig som en hushållerska för satan. Men senare halvan var desto trevligare med pizza och skitnack med Lovisa :) Ja, ett och annat avsnitt av Heroes hanns givetvis med under dagen också, det ska erkännas. Fatta att jag bara har 6 avsnitt kvar :S Och det är över en vecka till säsong 2 börjar!

image12
Äkta kärlek.. Nickie <3 Heroes


Ah kan inte dagarna gå lite snabbare så det blir onsdag och jag får åka hem! Jag villl mysa med Alexander nu. Jag vill fjolla mig med Ida nu. Jag vill salta ett bord med Emelie nu!

Fredag

Fredag i Skara. Lugnt och stillsamt, nästan lite störigt stillsamt. Kaplan är liksom studentområdet i Skara och inte ens här är det högljutt och stökigt. Tänk då hur lugnt det måste vara i övriga Skara!

Igår var det sjukt fint väder här. Jag var ute och gick en riktigt lång runda med hundarna i bara en tunn tröja (jo, jag hade faktiskt byxor och så på mig också, men det jag menar är att man inte behövde tjocktröja, jacka och hela kittet). Det var mysigt! Idag däremot har det regnat hela dagen :(. Var hemma i hyfsad tid och har faktiskt inte bara suttit bort denna dagen som det annars lätt blir när jag kommer hem tidigt. Eller har jag det? Hmm. Nä, jag har både varit ute och gått, handlat, lagat mat, diskat (shit vad vuxet det låter.. blä!) och blarrat en massa i telefon. Ja och kollat på Heroes också såklart. Fan, det kommer inte dröja länge innan jag är färdig med första säsongen. Och andra har inte ens börjat sändas i USA än :S Den 24:e september börjar det där. Och så tar det ju lite tid innan varje avsnit kommer ut så man kan ladd.. Hrm, jag menar.. eh.. ja man får ju inte ladda ner musik och filmer och sånt så det menade jag ju absolut inte.

Fick ett meddelande i postboxen idag om att några gubbar från Centrumbostäder ska komma hit nån gång under vecka 38-39 och besiktiga min lägenhet för att utreda renoveringsbehovet. Och renoveras behöver den! Jag vet att den ska tapetseras om, det har de lovat, men jag hoppas att de ska byta golvet i hallen och köket också.. Äckliga plastmattor! Eew.
Men. Detta innebär ju en stor börda. Jag måste ju se till att hålla lägenheten städad under dessa veckorna :O ! Och det är lättare sagt än gjort, det kan ni lita på. För det första måste den först bli städad för att sen kunna hållas städad. Jag kanske ska ta och börja där?


Dagens höjdpunkt
var ju när jag gick en idé som en blixt från klar himmel när jag satt och bläddrade i min kalender. Jag satt och letade efter ett bra tillfälle att åka hem. Ja jag har ju bokat och så i november men det är ju en evighet till! Allt jag ser, hör och gör får mig på något sätt att längta hem. Sista droppen var ju när jag efter att först ha fått världens finaste sms av älsklingen läste detta från mig lillasyster:

För fan Nickie flytta tbx! Saknar dej jättemkt! De e så fucking tomt här hemma utan dej! Nu när tex man har köpt choklad, de va alltid du som åt upp den. Jag kommer ju bli tjock så mkt mera choklad jag får äta.

Jag måste ju helt enkelt hem! Jag kan ju inte låta min syster bli tjock, jag måste ju hem och hjälpa henne äta upp chokladen! Och då såg jag det. Nästa vecka; på onsdagen går jag till 11.30. På torsdagen har jag egen studietid. På fredag har jag en föreläsning om studieteknik men det hör ju liksom inte till min utbildning så behöver jag verkligen gå på den? Alltså tar jag en sista minuten-biljett hem direkt efter skolan på onsdag, och åker sen tillbaka hit på söndag kväll!

Gah, jag längtar så mycket! Träffa familjen... Älsklingen <3 ... Min Ida! Kanske t.om. Emelie om jag har tur, har inte pratat med henne än. Var håller du hus Emelie, jag saknar dig på msn!

Ah gissa vi ska äga Lorden på fredagen Ida! :D :D

image11
Så här ser jag och mina girls förhoppningsvis ut nästa fredag!

Alkoholist, javisst!

Det är konstigt att det är när man har all tid i världen att göra saker som man bara gör ingenting. Igår var jag ändå hemma relativt sent och hann med sjukt mycket som behövde göras. Idag var jag hemma halv 12 och har i princip inte gjort ett skit sen dess :S. Men det kan ju va skönt det också. Ibland.

Jag har i alla fall träffat världens trevligaste barnmorska idag. Helskön var hon. I vilket fall som helst. Vi sitter där och jag får standard-kryssförhöret.

Åsa: ....dricker du alkohol?
Jag: Ja.

Hon stannar upp i knappandet och tittar på mig, ser nästan lite skrämd ut.

Åsa: (försiktigt) Jaha... Eh.. Mycket eller? Ofta menar jag?
Jag: Njae, när jag festar typ.
Åsa: (lättad) Det var ju bra, jag blev lite rädd när du svarade så bestämt. De flesta brukar svara "tja lite, ibland" eller nåt liknande, så när man får ett rakt ja-svar blir man alltid lite på sin vakt. Studenter har ju en tendens att konsumera en hel del alkohol.

Haha, det är sant det :D

Alkoholist, javisst!
Alkoholist, javisst!
(ni vill inte veta vad min drink består av, det är Booson som har blandat.. ;S)

Jag är kär!

Eller ja, kär har jag ju iof varit ett tag nu, men min kärlek tillhör nu 4 parter. Älsklingen, och mina 3 par nya skor!
Ja, jag har köpt skor. "Fattig student" var det ja :P. Nä, men allt är ju en fråga om prioriteringar ;) Och jag är faktiskt i stort behov av skor (jo, det är sant), inte minst höstskor. Så nu står dom här jämte mig, mina nya ögonstenar :D Beställda över internet eftersom jag så att säga sitter fast i Skara. Minst sagt positivt överraskad är jag att storleken blev rätt i alla 3 paren.

Ett par stövlar, ett par stövletter och ett par pumps är det som har flyttat in hos mig:


 

                        




Annars flyter det på här hemma, jag börjar komma in i lite rutiner och det känns betryggande. Men den som sa att man har mycket tid att döda när man bor själv kan ju slänga sig i väggen! Jag har visserligen hundarna att ta hand om, men förutom deras promenader och sådär har jag ungefär femtielva saker att göra och det tar aldrig slut. Att diska är för övrigt en heltidssysselsättning kan jag meddela.



Jag hade förresten världen mysigaste dröm imorse, ville inte alls stiga upp när klockan ringde. Du hade gillat den Ida, Pete från Fall Out Boy var med :D


Fall Out Boy
                                Muuums..

Party-längtan

Nu är mina små älsklingar hemma igen och lägenheten känns inte riktigt lika tom som innan! Nu är det alltid 4 ögon som följer mig och alltid något stort och fluffigt att hålla om :)
Pappa var här fram till lunch också. Det var inte alls kul när han åkte.. Inte så mycket för min del, jag grät så det räckte när jag flyttade hit. Nej, det var pappa som började gråta när han skulle åka. Min 2 meter långa pappa som lyssnar på hårdrock och alltid har båda fötterna på jorden. Att se honom gråta gjorde mer ont än jag beskriva.

Men livet är inte alltid rättvist. Och det är bara att ta det för vad det är. För att se det positiva i det hela så har saker och ting verkligen börjat bra här upp och jag trivs både men Skara, lägenheten, skolan och klassen. Nära har jag bill brukshundsklubben också så det blir nog endel träning nu i höst trots allt. Jag kommer precis därifrån nu, jag och en klasskompis var borta och tränade lite. Milo & Japp var glada över att få en ny kompis också :)

Men hur bra det än blir här uppe så kan det aldrig mäta sig med vad jag har nere i blekinge. Jag har bokat tågbiljetter hem nu, den 1:a november kommer jag ner och den 5:e åker jag tillbaka. Så ni får boka den helgen, då vill jag träffa alla mina älskade vänner! Och vi måste festa du och jag Ida! Finns inga som är bättre på det än oss, eller hur ;) Åh blir glad bara jag tänker på det! Fy vad jag saknar dig Ida!! When I loose myself I think of you. Together we'll be running somewhere new. Through the monsoon. Just me and you.

Paaarty Party!

Ida + Nickie + Sprit = Paaaaaarty!

Älskling..

A hundred days have made me older
Since the last time that I saw your pretty face
A thousand lies have made me colder
And I don't think I can look at this the same
But all the miles that separate
Disappear now when I'm dreaming of your face

I'm here without you baby
But you're still on my lonely mind
I think about you baby
And I dream about you all the time
I'm here without you baby
But you're still with me in my dreams
And tonight it's only you and me

Everything I know, and anywhere I go
It gets hard but it wont take away my love
And when the last one falls
When it's all said and done
It gets hard but it wont take away my love

I'm here without you baby
But you're still on my lonely mind
I think about you baby
And I dream about you all the time
I'm here without you baby
But you're still with me in my dreams
And tonight its only you and me


Home Sweet Home

Då var man "hemma" igen. Så mycket hemma som den här lägenheten eller Skara över huvudtaget är vill säga. För dom som inte vet så har jag varit på klass/studieresa på Nordens Ark. Det är en djurpark ungefär vid Smögen som inriktat sig på enbart kritiskt hotade arter. Det har verkligen varit så sjukt kul! Min klass är verkligen hur skön som helst, vilket jag ska erkänna att jag inte trodde först med tankt på att vi är 44 tjejer och 1 kille och det inte brukar sluta lyckligt med så många tjejer på ett och samma ställe. Men oj vad fel jag hade!

Men hur kul det än var där så är det obeskrivligt skönt att vara hemma. Nu de sista dagarna saknade jag faktiskt min lilla lägenhet :) Tomt är det dock. Men i morgon kommer pappa hit med hundarna så då blir det desto mer liv här.

Och på måndag börjar allvaret. Då drar skolan igång på riktigt. 9 till 16.30 går jag första dagen :S Men det kommer jag inte göra ofta, när vi går "länge" verkar det vara 15 som gäller, annars slutar vi vid lunch eller också har vi självstudier en hel del. Och hur bra det egentligen är återstår väl att se.. Jag är väl inte direkt känd för att ha den bästa självdiciplinen och är rätt bra på att skjuta upp saker och ting ;)

Pratade med mamma för en stund sen och det känns så himla konstigt att höra henne prata om vad som händer där hemma och veta att jag inte kan komma dit och vara med om det själv.. Det gör ont kan jag säga. Och så pratade jag med min Ida här om dagen och jag säger bara satan vad jag saknar dig gumman! Det finns ingen som du, älskar dig!

Jag måste säga att jag är väldigt nöjd just nu måste jag säga. Inte nog med att både Ida & Jenny numera är beroende av Sex and the City (som jag för övrigt har sett allra sista avsnittet av idag!  jag känner mig som en halv människa, vad ska jag nu titta på?!), både Emelie & Alexander har börjat blogga :D  O med risk att bli tjatig, men efter att ha läst Emelies inlägg till mig kan jag bara inte låta bli att säga återigen; fy faaan vad jag älskar dig vännen, du är helt underbar!! Jag hoppas du vet hur mycket du betyder för mig <3



Alexander, jag saknar dig älskling! <3

Lost without you

Jaha, då var man både Skara-bo och student på universitet. Känns inte så hemskt som jag hade tänkt mig faktiskt. Men å andra sidan är det väl först nu när jag blir själv här som jag kommer få veta hur det egentligen känns att vara 40 mil ifrån alla jag älskar..

Förra fredagen åkte jag upp hit. Men jag var inte själv, för på torsdagkvällen fick jag & Emelie ett infall att festa i Skara :) Så Emelie åkte med upp och stannade till söndag. O fy faaan vad kul det var. Fredagen blev väl lite stressig i o m att vi inte kom upp förrän vid 19 o sen skulle vi handla o greja. Men lördagen, vilken kväll. Först förfest här hemma, bara jag och min Emelie. Sen vidare till Ohlins (tack Emelie för att du dansade till dig han från Etologi 2:an så han tog med oss :D) där vi fulltständigt ägde dansgolvet. Det är bara du & jag som kan Emelie <3. Bortlurade till "efterfest" långt åt helvete blev vi också, men det blev ju bra tillsut det med!

söndagen slets mitt hjärta ut, när Emelie var tvungen att åka hem :'(. Men snart ses vi igen vännen! Det kom dock tillbaka till mig när min älskling kom ut ur bussen vid Skara station. Och nu har Alexander varit här hela veckan och tagit hand om mig :). Tack för en underbar vecka älskling, jag kan inte förklara i ord hur mycket jag saknar dig! Det är tomt här utan dig. Ingen som sitter jämte mig i soffan. Ingen som ligger jämte mig i sängen. Ingen som bråkar med mig ;). Jag vill ha dig här, alltid. Men jag vet att det inte går, så jag räknar dagarna tills du kommer hit nästa gång så länge.


Alla där hemma; jag saknar er nåt enormt!

I'm lying alone with my head on the phone
Thinking of you till it hurts
I know you hurt too but what else can we do
Tormented and torn apart
I wish I could carry your smile and my heart
For times when my life feels so low
It would make me believe what tomorrow could bring
When today doesn't really know, doesn't really know

I'm all out of love, I'm so lost without you

I'm all out of love, what am I without you?