Fredagsmys

Timbaland ft. One Republic - Apologize
 


Är helt kär i hans röst alltså. Myyyyys.

Impulsiv? Jag? Nähä!

Det är konstig, att hur jag än bär mig åt så måste jag alltid och utan undantag stressa som jävla idiot när jag ska ut. Det är någon slags förbannelse som vilar över mig.

Ja ni kan ju då räkna ut att jag som vanligt var försenad när vi skulle ut igår. Men när jag väl kom och mötte Lovisa och vi gick bort till Taina så utvecklade det sig mycket trevligt därifrån. Förfest vi 3 + Ann-Sofie, mycket tjejigt skitsnack alltså, och så vidare till puben (det visade sig att det inte var något på Kaplan så det blev direkt till puben efter Tainas). Där uppehöll sig en tapper liten skara, vi behövde ju inte trängas på dansgolvet om man säger så. Men det folket som var där var dock trevligt så det räckte!

Så det hela gick inte lika vilt till som förra onsdagen (tur var väl det ;D) men det var skönt att bara sitta där i sin lilla bubbla och dricka drinkar och prata med Mathias (ja Emelie, DEN Mathias ;)) och Eric. Vii blev iaf bjudna på efterfestlördag och bara det gjorde det hela värt det. Annars var jag rätt plågad av min förkylning och förbannade hosta.

Sen upplyste Lovisa mig när vi skulle gå hem om att vi ju faktiskt umgåtts en hel kväll men Snygg-Eric! Ni ska veta att det varit ett himla liv om denna Snygg-Eric men jag har aldrig lyckats få ett grepp om vem denna människan alla pratar om är. Så här i efterhand kan jag tycka att jag borda ha fattat att det var han. För visst var han snygg och visst hette han Eric. Men hey, ibland tänker man inte det där steget extra som krävs för att lägga ihop ett plus ett.


Idag har jag, hör och häpna, varit ledig. Fick höra att föreläsningen var inställd idag igen vid 10-tiden. Det börjar visserligen gå lite överstyr det här men visst, skönt med ännu en ledig dag. Jag & Lovisa smidde pizza- och sightseeing-planer och jag var precis på väg ut när det når mig att föreläsningen visst inte var instädd. Detta var 20 minuter innan den skulle börja! Så vi bestämde oss för att strejka, och gick helt sonika och åt pizza istället :P Sen var vi och hämtade ut Lovisas fiiina klänning som hon ska ha på nästa sittning som är Hernquistan den 17:e november. Vi gick också runt i Skaras utbud av affärer och jag råkade visst köpa en klänning för 700 spänn.. Oerhört korkat med tanke på att jag enligt mina beräkningar knappt skulle klara denna månaden ekonomiskt sett innan det inköpet. Men jag var ju tvungen att ha en klänning till fin-festen Hernquistan och den var så ursnygg och satt som en dröm på mig. Och med dom föresättningarna finns det inget som kan stå ivägen mellan en flicka och hennes klänning.


Jag har ju förresten glömt säga att jag har hemtelefon nu! 0511-221238 är numret om ni känner för att ringa. Hmpf, jag hade inte haft telefonen i en dag ens, innan den första telefonförsäljaren ringde. Försökte pracka på mig en ny mobil med abonnenmang fast att jag sa flera gånger att jag dels har bindningstid kvar på den jag har samt att jag faktiskt trivs väldigt bra med den. Hökar är vad dom är. Ta inte illa upp älskling, du vet att jag älskar dig fast att du är "en av dom" ;)


2 dagar tills Emelie kommer <3
7 dagar tills jag är hemma i Mörrum <3

Favorit i repris

Ah inatt har jag sovit som en jävla stock, obeskrivligt skönt. Gjort i princip ingenting på hela dagen, förutom långrundan med pälsbollarna.
Nu väntar systembolaget på att jag & Lovisa ska göra en visit, och vid 19 börjar för-förfesten hos Taina & Jennichen. Sen förfest på Kaplan (ska vi försöka att fakiskt komma dit denna gången Lovisa? ;)) och så puben, precis som förra onsdagen med andra ord. Dock med skillnaden att inte ritkigt lika mycket alkoholhaltiga drycker ska intas. Lagom är bäst, som det heter (ah det gjorde ont i själen att uttala den meningen).

Däremot kan jag lova er att om denna låten spelas hittar ni mig dansandes på borden:
  



You go girls, ni är mina idoler.

Mitt Southpark-Jag

Fick helt plötsligt en ledig dag till idag. Föreläsningen blev inställd, glassigt värre. Igår var jag också ledig, liksom jag är imorgon. Lyx lyx lyx. Men det är minst sagt välbehövlig kan jag säga, jag har just haft den värsta natten på så långt tillbaka som jag kan komma ihåg. Jag bara hostade och hostade och hostade, det tog aldrig slut. Var uppe X antal gånger och försökte med diverse behandlingar men inget hjälpte. Sista gången jag kollade på klockan var hon närmare 06.00 :S. Väcktes sedan ur min gudssända sömn av att mobilen ringer, och displayen påstår att det är min farbror. Han ringer ju aaaldrig mig! Och mycket riktigt, när jag svarade var det ingen där. Tack för den väckningen.

Dagens onödiga vetande
Om jag någon gång skulle vakna upp och befinna mig i Southpark skulle jag se ut så här:

image20

Bara så ni vet.



Studentlivet är hårt

Inte nog med att jag måste laga min egen mat, städa, diska, tvätta, plugga och en massa annat skit. Jag tvingas även leva på svältgränsen. Till att börja med kan 7364 kr i månaden, vilket är så mycket jag "får" från csn, låta som mycket pengar. Men om man då tar med i beräkningen att 5000 försvinner direkt bara på standard-räkningarna så blev det helt plötsligt en annan sak. På det som blir över ska jag äta (och tro mig, mat är äckligt dyrt) och även se till att mina djur inte svälter. Sen vore det ju skoj att kunna ha lite över till sociala aktiviteter också. Nej, det är inte kul det här. Men hey, vem sa att man som student skulle leva i överflöd?

Livet som student är hårt på andra sätt också. Det är ju lite som en lag att man ska fylla sin kropp med diverse drycker och glömma livets alla bekymmer minst en gång i veckan. Detta kan låta överdrivet, för att inte tala om dyrt. Men tro mig när jag säger: det behövs!

I synnerhet de kommande dagarna blir hårda / (slice, som A hade sagt) löjligt skojjiga:

Onsdag 24/10 : Utgång studentpuben
Lördag 27/10: Förfest hos Taina, utgång Ohlin's
Tisdag 30/10: Halloweenfest
Onsdag 31/10: Fulfesten
Lördag 3/11: Idas mystiska partyplaner

(Emelie: observera att det är 3 fester under dom 6 dagarna du är här, lika bra att du börjar förbereda dig psyksikt redan nu ;D hihi)  
   
  

Nickie + Alexander
image17
3 månader 22/10

Dä ä dä

Dialekter är ett ganska spännande påfund egentligen. För är det inte om man tänker efter ganska konstigt att två personer som pratar samma språk knappt kan förstå varandra?

När jag flyttade till Skara tog det ett antal veckor innan jag överhuvudtaget kunde lyssna på en Skarabo utan att brista ut i hejdlöst fnitter. Här ni hört någon här uppifrån prata så vet ni vad jag menar. "Skaru ha daj en körv me brö ällä?". Ehh, en vadå med vad?

I min klass går folk från precis hela Sverige. Så olika dialekter är inte något vi har ont av. Och medan jag rynkar ögonbrynen i ett försök att i mina tankar fylla ut en norrlännings avhuggna ord för att göra meningen förståelig, står en stockholmare och ser ut som ett enda stort frågetecken när en skåning försöker berätta något. Faktum är att det är en källa till underhållning varje gång någon överhuvudtaget säger någonting, för även om man förstår vad som sägs är det fruktansvärt kul att lyssna på betoning och uttal på orden när olika människor säger dem.

Själv är jag ensam i klassen om att komma ifrån Blekinge. Och faktum är att mina norr ifrån kommande vänner ibland har svårare att förstå vad jag säger än vad en skåning gör. Detta för att vi blekingebor har en förmåga att hoppa över bokstaven R i många ord. Lovisa har t.ex. fått göra ett eget mentalt lexikon med översättning från  Nickiska till Lovisiska. Ett utdrag ur denna skulle kunna vara:

ååd = ord
kuss = kurs
fema = firma
faamo = farmor 

Ja, det är lika roligt varje gång någon tittar på mig som om jag lika gärna hade kunnat prata utomjordiska och bli ungefär lika förstådd.  Å andra sidan går det both ways så att säga. Jag har t.ex. fortfarande inte lärt mig att inte fnissa när Lovisa säger "sånadäna" eller "dä ä dä" ;)

Onsdagens bravader

Jag utlovade ju en hel vecka av tystnad här men det  visade sig att det gick snabbare än jag trott att återhämta mig efter onsdagen. Faktum är att med tanke på hur sjukligt kul jag hade (och hur sjukligt mycket jag drack..) så mådde jag oförskämt bra på torsdagen. Annars brukar regeln vara ju roligare man har, desto sämre mår man dagen efter men så var alltså inte fallet. Med andra ord så har jag äntligen upplevt den perfekta fyllan.

Men om vi tar det från början, så inleddes det hela med att jag som vanligt fick stressa som en idiot med att göra mig iordning innan jag begav mig till Lovisa. Hon var tjusigt klädd i flanellskjorta, scarves och cowboy-hatt, westernfesten till ära. Själv fick vara tråkigt outklädd eftersom jag helt enkelt har några kläder här uppe som går under western-changern.

Anyway, laddade med både det ena och det andra i form av alhoholhaltiga drycker begav vi oss till Taina och Jennichen där för-förfesten ägde rum. Som de studenter vi är ingick jag, Lovisa och Jennichen en pakt: vi skulle inte bara bli berusade, vi skulle bli riktigt fulla. Jag är ganska säkert på att det exakta ordet Lovisa satte på det hela var pruttfulla. En halv sjuttis Explorer och en halv sjuttis Dooleys senare kände jag att jag lyckats med mitt uppdrag. Jennichen hade tagit det hela ett steg längre och bosatt sig på toaletten. Hon skulle nog aldrig propsat på shots typ 6-7 gånger, jag & L är ju inte dom som däger nej liksom! Vi shottade vår Dooleys och såg glada ut helt enkelt.
Minnesvärt från för-förfesten är helt klart Simons min när han kom in i köket i blev vittne till när jag, L & Jennichen genom demonstration skulle lära Hedda att skaka på boobsen.

Sen börjar minnena gå ihop ett ett smärre blurr, men ett sms-frieri senare hade jag & L iaf tagit oss (springandes jämte våra cykler, vi kom fram till att eftersom vi vinglade för mycket när vi cyklade så skulle det ju gå bättre om vi istället sprang jämte cyklarna) till Kaplan där förfesten ägde rum. Dock visade sig att vi i vårt flum-fylleri hade tagit lite väl lång tid på oss med att transportera oss och dessutom rasta mina fluffbollar så alla på förfesten hade redan gått till smedjan. Vi kastade oss alltså på våra ädla springare och cyklade mot puben.

Kvällen innehöll sen både okontollerat dansande, filosofiska diskussioner med Jenny & Karin, fortsatt shottande och möten med diverse folk men helst inte velat träffa just då och under rådande omständigheter.
Jag lyckades faktikst med bedriften att gå ifrån puben med lika mycket pengar jag kom dit med då Lovisa bjöd och dessutom lyckades vi med sweet talk och lite kvinnlig list få bartendern att bjuda oss på en brinnande shot som dracks med sugrör.

Något jag inte heller glömmer i första taget är mitt oplanerade och omedvetna soloframträdande för Erik med repliken "vilken fin sångröst du har" som resultat. Jag minns dessvärre inte om jag ansträngde mig att sjunga eller inte men att få en sån komplimang i mitt tillstånd är inte illa pinkat om jag får säga det själv.

När kvällen började lida mot sitt slut kom Guds straff  till Lovisa medan jag skonades vilket jag fortfarande förundras över. Lovisa i sitt tillstånd av karatefylla fick helt enkelt följa med mig hem och på vägen mötte vi några gentlemen som vi också träffat på smedjan och jag fick skjuts på min cykel den sista biten. Lovis cyklade dock i förväg, hon hade tydligen bråttom nånstans ;).

Väl hemma hos mig var det tänkt att vi bara skulle in och vända för att joina efterfesten hos min favorittysk Simon men tyvärr blev det inte så. Jag gjore mitt bästa men L var inte med på noterna. Efter att mina snälla små hundar fullkomligt skrämt livet ur killen som öppnade porten för mig när jag hade gått ut utan nyckel gick vi helt enkelt och lade oss. Så även om kvällen hade varit fulländad med en efterfest så måste jag säga att så sjuuukt kul som jag hade har jag inte haft på mycket, mycket länge.



För övrigt gjorde mig onsdagen gått på ett sätt till, nämligen att jag nu är ordentligt sjuk. Nej jag skrev inte fel. Jag har haft den här satans hostan nu i över en månad och haft feber till och från och det blir aldrig bättre. Men nu är jag riktigt sjuk men förkylning, ont i halsen och hela kittet, så nu kanske jag äntligen har nått botten så att jag kan börja bli bättre igen. 

Idag blir nog en lugn dag, måste ta och städa upp här min egna lilla svinstia men annars ska jag nog inte göra nåt speciellt. Har redan varit ute och gått en lååång runda med the dogs så nu håller dom väl sig lugna ett tag iaf.

Igår var Lovisa här och vi åt kebab o pommes efter ett träningspass med våra nyinköpta slalompinnar. Ja, vi har gett 300 spänn var för 12 pinnar och vi är stolta över det! Hey, alla har vi olika intressen och vi råkar gilla att ge löjligt stora summor för saker att ha i träningen av våra fluffbollar till hundar. That's just us.

Imorgon ska vi till Falköping och kolla på en bil!


Party med stort P

Ja då var livet tillbaka till det vanliga. Alexander har åkt hem, och tur är det för han vänder fan upp och ned på hela mitt liv. Haha nej jag bara skojar, fan vad jag saknar dig älskling! 15 dagar tills vi träffas igen...

Idag har jag varit i nåt som kallas "skolan". Efter att inte ha varit där på nästan en vecka så blev jag faktiskt positivt överraskad. Hey, vi lärde oss saker! Och vilka trevliga människor det var där. Måste nog besöka den här s.k. skolan oftare i framtiden.

Sitter och väntar på att min lunch/middag ska bli klar (Gissa vad det blir? Jo, fiskpinnar o pommes. Vem har sagt att maten måste passa ihop? Fiskpinnar är gott. Pommes är gott. Det kan ju inte bli annat än bra). Det är nog den enda maten jag får i mig idag för ikväll är det Party med stort P. Kylskåpet är laddat med en sjuttis, en flaska Dooleys, en flaska vin, drinkmix, mjölk, läsk och energidryck. Nej, jag ska inte dricka allt själv!

Första stoppet är för-förfesten in da ghetto (Valhall), och därefter förfest här där allt händer d.v.s. Kaplan. Sen vidare till huvudattraktionen studentpuben, och who knows kanske efterfest på det sen.

Imorgon är det skola mellan 10-16, kuuul :S. Så ni kan räkna med att jag inte går att få kontakt med förrän efter det. Eller förrsten, bli inte rädda om ni inte hör ett ord från mig på hela veckan, jag lär behöva den till att ta igen mig.

Under tiden kan ni ju roa er med denna videon som representerar min kommande kväll utmärkt:


Weird

Igår var en konstig dag.

Eller ja, kvällen i alla fall för första delen var inte alls så ovanlig: Efter en föreläsning om sexuellt beteende och en om moder-ungeinteraktioner begav jag & Lovisa oss till ÖoB och djuraffären. Jag skulle bara följa med för skojs skull liksom men 2 timmar och 300 kr senare hade jag en hel del nya pryttlar i min ägo. Typiskt mig? Inte alls *hrm*. Var bara hemma och vände innan det var dags att promenara ut till bruks för ett träningspass. Efteråt satt jag & Lovisa här hemma från 22 - 00.30 och kollade på bilar och tatueringar. Ni som känner mig vet att jag+bilar+tatueringar inte direkt är en vanlig mix. Men ändå ganska logiskt, med tanke på att vi faktiskt ska köpa en bil och jag faktiskt ska tatuera mig. Så konstigt, men ändå inte.


torsdag kommer älsklingen hit så just nu är jag ungefär såhär glad:

image16

You

Jag saknar er.
Mer än jag nånsin kunnat föreställa mig.




Jag älskar dig.
Kanske för mycket för mitt eget bästa.



It's all in the hair

Funderar på om jag ska ta och göra blonda slingor. Jag är ju för fan nästan inte blond längre, grrr. Sommar och sol, kom hit. Fast det är ju så förbannat dyrt att slinga. Å andra sidan har jag nog inte rätt att säga så, när mitt vanligaste uttalande är "...men allt är ju en fråga om prioriteringar" följt av ett inköp av typ skor när jag egentligen behöver köpa studiematerial.

Kanske ska bli brunett igen istället. Om problem sitter i håret så varför inte.

image14
16 år och bekymmerslös.

image15
Nästan 18 och livet börjar bli komplicerat.




Soon to be sönderlyssnade låtar:

Aly & AJ - Potential Breakup Song [jävlar, dom tjejerna har attityd :D älskar den!]

Fergie - Big Girls Don't Cry [tror jag vaknade i natt av att jag sjöng på den i sömnen]

Maroon 5 - Wake Up Call [jaaa! äntligen en låt av dom som är lika grym som This Love]



Imorgon är det föreläsning i sexuell selektion, nu börjar det t.om. bli lite intressant det här ;) haha.

Ezgil

Ah nu är jag trött på att vara sjuk. Det måste vara minst 3 veckor nu som jag har varit sådär halvsjuk, typ hosta, täppt  i näsan och feber då och då. Blä! Igår när jag kom hem från skolan tog jag en ipren och sov i över en o en halv timme (tilläggas ska kanske att klockan inte var mer än 12 när jag kom hem). Och när jag sover mitt på dagen så är det något som är allvarligt fel! Så idag har jag varit hemma, vi hade ändå bara biblioteksinformation och ett tråkigt forskningsseminarium. Jag tänkte sova ut riktigt länge och sen ta det lugnt precis hela dagen. Men jag sov så fruktansvärt dåligt i natt  så det blev inte mycket sömn hur mycket jag än försökte. Och idag har jag förutom att  varit ute och gått i nästan 2 timmar, även städat lägenhet. Så nu får jag väl skylla mig själv och jag inte blir frisk :/
Ja jag vet, jag är sjukt duktig på att ta det lugnt.

Den senaste veckan har det annars hänt grymt mycket för att vara så kort tid. Vi har fått mer att göra i skolan (fast det är på ett konstigt sätt skönt, har känts lite som att jag går en flumutbildning hittills) och jag och Lovisa har gett oss in fullhjärtat i Skara brukshundklubb. Vi ska inte bara utbilda oss till instruktörer och MH-figuranter, vi ska dessutom starta upp Skara Hundungdom. Vi har också bestämt oss för att läsa en 7,5 poängskurs till våren, utöver våra andra heltidsstudier, nämligen Hunden - avel, hälsa och utfodring. Fullspäckat schema nu för tiden alltså.
Ja jag vet, jag är sjukt duktig på att ta det lugnt.

Men det största av allt är att vi (jag & L) också ska köpa en bil tillsammans. Nej, det är inget skämt! Vi har flera intressanta på listan men "vår" bil heter Ezgil (han har reg.nr EZG, därav namnet, som uttalas eskil fast med en typ turkisk brytning) och är en röd Ford Sierra CLX. Vi har mailat hans ägare men inte fått svar än, om det inte kommer till imorgon eftermiddag ska vi ringa.
Jag vet vad ni tänker och nej, jag har inte glömt att jag faktiskt inte har något körkort. Men jag ska ta så snabbt jag bara kan och även om Lovisa får köra under vintern så har vi ändå bilen tillsammans.